Medische 3d printer

Medische 3D-printer

Het gebruik van een medische 3D-printer brengt meerdere voordelen met zich mee, zowel voor de instelling waar deze wordt gebruikt als voor de patiënten. Vele procedures die traditioneel handmatig plaatsvinden, kunnen worden gedigitaliseerd. Denk hierbij onder meer aan het maken van een gipsafdruk, alvorens er een prothese wordt gemaakt voor een patiënt met een geamputeerd lichaamsdeel. De prothese zal vervolgens geconstrueerd moeten worden, gepast, getest en zo nodig worden aangepast. Dit proces is niet alleen tijdrovend, maar ook niet aangenaam voor de patiënt. Door een medische 3D-printer te gebruiken, kan de gipsafdruk achterwege worden gelaten. Er kan een scan worden gemaakt en geheel digitaal kan de prothese worden gemodelleerd en geproduceerd. Tijd én kosten worden bespaard en dit is voor alle betrokken partijen een groot voordeel.

3D-printer voor medisch gebruik

FELIXprinters levert op maat gemaakte 3D-printeroplossingen voor branchespecifieke behoeften, zo ook voor behoeften die in de medische wereld aanwezig zijn. Een 3D-printer voor medisch gebruik, een bioprinter, lijkt in deze branche een zeer belangrijk instrument te worden. Dit hulpmiddel kan driedimensionale kopieën maken van de exacte vormen van botten en gewrichten en door biomaterialen en cellen te gebruiken tijdens het printen, kan een weefselachtige structuur worden vervaardigd, waardoor organen vrij nauwkeurig kunnen worden nagemaakt. Maar ook om een operatie goed voor te bereiden, kan 3D printen worden ingezet. Een kwaadaardig gezwel dat uit een lichaam verwijderd dient te worden, kan exact worden nagemaakt. De chirurg kan aan de hand van de print een goed beeld vormen van de situatie voordat hij begint met de gecompliceerde operatie.

Medisch 3D printen

Medisch 3D printen is volop in ontwikkeling en de mogelijkheden worden hoe langer, des te uitgebreider. Als je benieuwd bent naar onze bioprinters, dan kun je deze in onze webshop bekijken. Je kunt contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Bestellingen die voor 11:30 uur zijn geplaatst én waarvan producten op voorraad zijn, zullen dezelfde dag nog worden verzonden. Onze geassembleerde printers worden binnen twee tot drie werkdagen verstuurd. Benodigde firmware, software, handleidingen en tutorials kun je downloaden op onze website.

FELIX 3D printers

Range of Reliable & Accurate 3D Printers To Make Your Ideas Become Reality

ALL ABOUT FELIXPRINTERS AS FEATURED ON "DE BAROMETER"

BLOGS & STORIES