Eten printen

Eten printen om voedselverspilling tegen te gaan

Een 3D-printer bouwt op basis van een computerontwerp een product laagsgewijs op. Deze techniek wordt gebruikt in verschillende branches, waaronder de medische branche en de tandheelkundige branche. Een 3D-printer kan eveneens vele voordelen opleveren door deze in te zetten in de voedingsmiddelenbranche. Je kunt hierbij denken aan de bijzondere, visuele creaties die je hiermee kunt produceren, maar ook kan eten printen een manier zijn om voedselverspilling tegen te gaan. Nu wordt naar schatting gemiddeld een derde van het beschikbare voedsel weggegooid, omdat bijvoorbeeld de vorm niet voldoet aan de vereisten die restaurants stellen. Deze restanten kunnen door eten te printen toch worden verwerkt tot een mooi product.

Eten met een printer maken

Eten met een printer maken kent vele mogelijkheden. We kunnen hierbij denken aan levensmiddelen in de vorm die ons al bekend is, maar ook kunnen we door middel van het printen van voedsel medicijnen toevoegen aan het eten. Deze optie biedt soelaas voor doelgroepen als ouderen met een verminderde eetlust of patiënten met slik- of kauwproblemen. Medicijnen kunnen nu ook wel worden verwerkt in etenswaren, maar dit gebeurt dan door het voedsel te pureren tot een niet appetijtelijk ogende massa die de eetlust doorgaans niet bevorderd. Wanneer het eten laag voor laag wordt opgebouwd door een printer, kan het medicijn worden verwerkt in de voeding, terwijl deze zijn oorspronkelijke smaak en textuur behoudt. In zorgcentra waar vooral veel ouderen verblijven kan het 3D printen voedsel een groot verschil maken.

Het printen van eten met een 3D-printer

FELIXprinters levert 3D-printers die kunnen worden gebruikt in verschillende sectoren. Wij werken samen met verschillende klanten die verschillende wensen hebben op het gebied van het printen van etenswaren. De producten in onze FELIX Tec- en FELIX 3-serie zijn uitermate geschikt voor het ontwerpen van en experimenteren met voedsel. Wil jij weten wat een voedselprinter voor jou kan betekenen en ben je op zoek naar een oplossing op maat? Neem dan contact op met een medewerker en ontdek op welke manier jij kunt profiteren van onze technologische kennis en onze jarenlange ervaring met 3D printen.

FELIX 3D printers

Range of Reliable & Accurate 3D Printers To Make Your Ideas Become Reality

ALL ABOUT FELIXPRINTERS AS FEATURED ON "DE BAROMETER"

BLOGS & STORIES