3d printer healthcare

De mogelijkheden van een 3D-printer in de healthcare

In de healthcare is er een toenemend gebruik van de 3D-printer. De mogelijkheden breiden zich steeds verder uit en er lijkt steeds meer mogelijk op het gebied van 3D printen in de gezondheidszorg. Zo kunnen er protheses en implantaten op maat worden gemaakt met behulp van een 3D-printer. Ook hulpmiddelen als gehoorapparaten en braces kunnen met een 3D-printer worden gefabriceerd. Met het 3D printen worden objecten laagje voor laagje worden opgebouwd en je kunt de exacte hoeveelheden van de gewenste stoffen toevoegen. Zo kan er medicatie op maat worden gemaakt, die helemaal is afgestemd op de behoeften van een individu. Deze optie is ideaal wanneer iemand diverse soorten medicijnen nodig heeft. Door een 3D-printer in de healthcare in te zetten, kunnen meerdere medicijnen in één fixed dose pil worden verwerkt.

Healthcare 3D-printer

Een healthcare 3D-printer kan worden ingezet in ziekenhuizen, maar ook in verzorgingstehuizen. Een 3D-printer kan namelijk niet alleen harde materialen printen die geschikt zijn voor het maken van bijvoorbeeld protheses. Ook is het mogelijk om voedsel te printen en om bijvoorbeeld medicatie te verwerken in voedsel. Voor mensen met kauw- en slikproblemen kan het printen van voedsel met een textuur die direct door te slikken is een oplossing bieden. Het pureren van eten is uiteraard ook een optie, maar het voedsel wordt er doorgaans niet smakelijker op door alles door elkaar heen te mengen. Door etenswaren laag voor laag op te bouwen, heb je de mogelijkheid om de smaken op zo’n manier te verdelen dat ook voedsel met zachtere structuren aantrekkelijk is om te eten. Daarnaast kun je spelen met de vormgeving om het voedsel ook visueel aantrekkelijker te maken dan een ondefinieerbare, gepureerde massa.

Een 3D-printer voor de healthcare kopen bij FELIXprinters

Je kunt je 3D-printer voor de healthcare kopen bij FELIXprinters. Je kunt hierbij kiezen uit een van onze modellen die op de website worden getoond, maar je hebt ook de mogelijkheid om een 3D-printer op maat te laten maken door ons, zodat je zeker weet dat aan al jouw wensen wordt voldaan. Neem eens vrijblijvend contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden door te nemen. Je kunt ons telefonisch benaderen of je kunt ons een e-mail sturen.

FELIX 3D printers

Range of Reliable & Accurate 3D Printers To Make Your Ideas Become Reality

ALL ABOUT FELIXPRINTERS AS FEATURED ON "DE BAROMETER"

BLOGS & STORIES