Felix Tec 4 Single Filamentchange S3D

This is for general discussions. Also FAQ can be found here.

Moderator: speedake95

Post Reply
Ralf Schellenberg
Posts: 2
Joined: Mon Dec 04, 2017 11:23 am

Felix Tec 4 Single Filamentchange S3D

Post by Ralf Schellenberg » Mon Dec 04, 2017 11:32 am

Hi,
bevor updated my printer to Tec4, I changed the filament during the print with a gcode at a specific layer hight to pause the print and after filament change resume the print. (Printing via USB with S3D) Now it isn´t possible because the printer lost his x,y,and z-Position, and can´t resume the print. Is there a special "pause" GCode to do a filament change and resuming the print?

Greeting from Germany
Ralf

User avatar
gfeliksdal
Site Admin
Posts: 400
Joined: Sat Feb 25, 2012 10:40 pm
Location: Netherlands
Contact:

Post by gfeliksdal » Mon Dec 04, 2017 10:17 pm

Hi Ralf,

These are the commands to get a pause

- M600 Change filament
- M601 S<1/0> B<1/0> P<1/0> - Pause extruders. B1 also pauses heated bed. Paused extrudes disable heaters and motor. Continue (S0) reheats extruder to old temp. P0 does not wait for target temperature.

Hope that helps.

Ralf Schellenberg
Posts: 2
Joined: Mon Dec 04, 2017 11:23 am

Post by Ralf Schellenberg » Fri Dec 08, 2017 12:57 pm

Thank You... M600 works fine...
Merry X-Mas
Ralf

Post Reply